Privátní dovolená na Baronově ostrově

Mar Menor má celkem 6 ostrovů. Od středověku sloužily šlechtě jako lovecký revír.

isla-del-baron-mar-menor-aerea

Isla Mayor (del Barón)

https://www.regmurcia.com/servlet/s.Sl?sit=c,373,m,1096&r=ReP-15060-DETALLE_REPORTAJES

Největší z těchto ostrovů – Isla Mayor – byl od roku 1726 využíván jako vězení Španělského vojska. Zde si odpykával svůj trest za zabití v duelu i Barón de Benifayó. Od prvního momentu si toto místo zamiloval a po návratu domů si ostrov koupil v roce 1878. V městečku San Pedro del Pinatar (na pevninské straně Mar Menor) nechal postavit zámeček a na ostrově jeho kopii (pouze s jednou věží).

Tento movitý šlechtic ve svém sídle v San Pedro pořádal bujaré oslavy a na jedné z nich se zamiloval do mladičké ruské princezny, která si ho byla nucena vzít vzhledem ke špatné rodinné finanční situaci. K těmto událostem se váže několik legend, jisté je to, že dle této dámy je tento zámeček nyní znám jako Casa de la Rusa (dnes je sídlem Archeologického a etnografického muzea).

casa de la rusa

Casa de la Rusa

Autor obou letohrádků, architekt Lorenzo Álvarez Capra, ve skutečnosti využil projekt pavilonu Španělska, který byl zkonstruován na Světové výstavě v Seville 1873. Jsou postaveny v tzv. styluneomudéjar (druh neoarabského stylu) s romantickými prvky věže a cimbuřím. K ostrovnímu letohrádku patří ještě malé přístaviště a dům pro hlídače.

https://cartagenaantigua.wordpress.com/tag/isla-del-baron/

Okolo roku 1950 byla na ostrově postavena také strážní věž. Soušasní majitelé z něj vytvořili místo pro privátní dovolenou, věž a další dvě chaty slouží jako ubytovací zařízení pro malé skupinky. Pokud máte zájem, připravte si ovšem 12 000 euro na týden (max. 10 osob) a ostrov je Váš!

https://www.vladi-private-islands.de/en/island+rent+baron-island+spain+europe-mediterranean-sea/

Slovníček pro začátečníky:

la isla – ostrov

ruso/rusa – ruský, Rus/ruská, Ruska

la princesa – princezna

el paisaje – krajina, prostředí

Slovníček pro pokročilé:

las almenas – cimbuří

el embarcadero – přístaviště

el cautiverio – uvěznění, zajetí

el coto de caza – lovecký revír

Apartment se nachází na prvním kilometru La Manga. Přístup k nákupnímu centru a k moři je 6 minut chúdze. Apartment je s jednou ložnicí, americká kuchyň, ložnice a koupelna. Vybavění: klimatizace, pračka, lednička, satelit a španělská televize. Kapacita 2 až 3 osoby.
Od roku 2021 je nově k dispozici také jednolůžkový apartmán s jednou ložnicí situovaný v přízemí objektu s nájezdem vhodným pro vozíčkáře a osoby se sníženou pohyblivostí.

Kontaktní E-Mail